top of page

Megjelent a legújabb iPhone, méghozzá az iPhone 16

Az iPhone 16, ahogy a korábbi szivárogtatások is sejtették, új hátlapi kameraszigettel, de egyébként ismerős dizájnnal érkezik. A legnagyobb újdonsága az Apple Intelligence funkció lesz, amely jelentős előrelépést hoz.


Az alapmodellek továbbra is 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzőmérettel lesznek elérhetők. Újdonság azonban, hogy ezek a modellek is megkapták az iPhone 15 Próban debütált Művelet gombot, illetve itt jelenik meg először az új Kamera gomb. Ezek a készülékek oldalán kaptak helyet, és egy egyszerű lenyomással megnyithatjuk a kamera alkalmazást, azonnal fotózhatunk, vagy akár megkérhetjük az Apple Intelligence-t, hogy magyarázza el, mit látunk a kamerán keresztül.


A gomb felülete nyomásérzékeny, így képes különbséget tenni egy gyenge és egy erős érintés között, ami további funkciók elérését teszi lehetővé.

Az iPhone 16 „motorja” az új A18-as chip lesz, amely kétszer gyorsabb Neural Engine-t tartalmaz, mint az elődje, az A16. Ennek köszönhetően a mesterséges intelligencia funkciók és az Apple Intelligence rendkívül gyorsan fognak működni a készüléken. A részletesebb információkat az Apple mesterséges intelligenciájának képességeiről az erre vonatkozó leírásban találhatjuk meg.


Apple iPhone 16 A18 chip
Apple A18 Chip

A kamerák felbontása továbbra is 48 és 12 megapixel, azonban a minőségük jelentősen javult az új chip képfeldolgozó technológiájának köszönhetően. Az ultra széles látószögű kamera mostantól makrófotók készítésére is képes, valamint – ahogy várható volt – a Spatial Video támogatás is megérkezett.


Az iPhone 16 jobb hűtési rendszert kapott, ami különösen a játékosok számára lehet előnyös, hiszen az A18-as chip lehetővé teszi, hogy a készülék futtassa azokat a AAA játékokat, amelyek korábban csak az iPhone 15 Pro modelleken voltak elérhetők az A17 Pro chip segítségével.


Az újdonságok sora azonban itt még nem ér véget; az A18-as chip további fejlesztéseket tartogat...


iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro


Itt azonban még nem állnak meg az újdonságok: az A18-as chipnek, a nagyobb akkumulátornak és az iOS 18 optimalizálásának köszönhetően az iPhone 16 üzemideje drasztikusan nő az elődökhöz képest.

Comments


bottom of page