top of page

One Plus 12, az alternatív csúcskategória?


A OnePlus az elmúlt években bizonyította, hogy egy jó telefonként szolgál. Ennek apropóján hoztuk el a legújabb, One Plus 12-t, amiről úgy érzem, van értelme beszélni.

A dobozban szokásosan egy 100W-os töltőfejet, illetve egy piros USB-C kábelt találunk. Ugyan tokot nem kapunk hozzá, de gyári fóliát tartalmaz a készülék.



 

Kialakítása során elég nagy figyelmet kapott az, hogy a készülék kamera kerete elég nagy legyen, amitől tok használata nélkül nem billeg, illetve a matt kialakítás, amitől nem gyűjt ujjlenyomatokra és port. Viszont ez nem zárja ki annak a tényét, hogy tokban hordjuk, növelve a telefon védelmét.




A kijelző egy max 120Hz LTPO AMOLED kijelző, ami nagyságában 6,82 hüvelyk. Átlagosan 1600nit fényerővel rendelkezik, amit akár 4500-ig is képesek vagyunk feltornázni. Továbbá érdekesség, hogy nedvesség éri a kijelzőt, akkor a telefon automatikusan érzékenyebbé válik. Illetve megtalálhatóak különböző beállítások, mint szemkímélő mód, automatikus fehéregyensúly. Szoftver szempontból a legújabb, Android 14 alapú OxygenOS rendszer fut rajta, amire a gyártó 4 generációnyi Android frissítést és 5 év biztonsági frissítést ígér, ami hosszú távon kifizetődő a vásárlók szempontjából. Az egyik legerősebb, Snapdragon 8 Gen 3 SoC processzorral ruházták fel, 12/16 GB RAM memóriában kaphatjuk meg, emellett 50Mpx (f/1,6) fő kamera + 48 Mpx széles látószögű + 64Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera található meg benne.


One Plus
One Plus

Akkumulátor szempontjából az egyik legerősebb készülék, 5400 mAh akkumulátormennyiséggel akár 18 órás üzemidőre is képes, ami a lista elejére repíti a One Plust. A 100W-os töltő 30 percen belül feltölti a készüléket, ami egy nagyon jó teljesítmény időben.

Nyitóára 390.000 Ft, jelenleg csak a OnePlus hivatalos gyártói oldalán, vagy hazai forgalmazóknál lehet kapni. Legnagyobb hátránya a telefonnak hogy csak IP65-ös védelemmel látták el, de ezen felül partiban van olyan okos készülékekkel mint a Samsung Galaxy 24,vagy mint  a Xiaomi 14.


Összességében egy csúcs telefon megfizethető áron, ajánlom mindenkinek, aki egy erős alternatívát keres, ami kitűnik a tömegből.


Csúcsmobilod mellé csúcs tarifát is szeretnél? Csatlakozz hozzánk, válassz korlátlan mobil csomagot bruttó 8.990 Ft korlátlan internettel, hűség nélkül!

Comments


bottom of page